Over ons

Op 8 januari 1957 scheidde een groep volleyballers zich op sportpark ‘t Cranevelt af van atletiekvereniging Agilitas. De atletiekvereniging redde het niet, het nieuwe volleybalinitiatief wel. In 2007 verscheen er naar aanleiding van het 50-jarig bestaan een leuk artikel in de Gelderlander.

We bestaan dus in 2017 al 60 jaar! Inmiddels is onze vereniging dan ook een bekend gegeven in de wijde omgeving en hebben we ruim 300 leden. Deze kennis en expertise zetten we graag voort, blijven vernieuwen en het samen tot een verbindende vereniging maken is hierbij het doel. Het verenigingsbeleid richt zich op een hecht en gezellig verenigingsleven, gecombineerd met een voor onze competitieteams prestatiegerichte training.

Binnen Agilitas kun je kiezen uit:
  • volleybal in de Nevobo-competitie
  • volleybal in de Midweekcompetitie
  • recreatief volleybal
  • beachvolleybal (in de zomermaanden)
De vereniging telt momenteel:
  • negen Nevobo-competitieteams (zes dames- en drie herenteams);
  • acht (gemengde) midweekcompetitieteams;
  • twee recreantengroepen;
Nevobo competitie-teams

In de Nevobo-competitie spelen de damesteams in de volgende klassen: Dames 1 speelt eerste klasse, Dames 2 en 3 tweede klasse, Dames 4 en 5 derde klasse en dames 6 speelt vierde klasse. Van de herenteams speelt Heren 1 promotieklasse, Heren 2 tweede klasse en heren drie speelt derde klasse. De competitiewedstrijden worden meestal op zaterdag of vrijdagavond gespeeld, van september tot half april. Thuiswedstrijden worden in Sportcentrum Valkenhuizen gespeeld.

Midweekcompetitie teams

Wil je in competitieverband volleyballen, maar de weekenden vrij houden? Dan is deelname aan de Midweekcompetitie een goed alternatief. Agilitas heeft acht gemengde teams die in deze regionale recreantencompetitie spelen. De wedstrijden worden, van oktober tot december en van februari tot april, één keer in de 14 dagen op woensdagavond tussen 19:45 en 22:45 uur in hal 1 van Sportcomplex Valkenhuizen gespeeld. De competitie  is ingedeeld in vier poules  op verschillende niveaus (A, B, C en D poule). Agilitas is vertegenwoordigd in alle poules. Neem hiervoor ook eens een kijkje op de Facebook pagina van midweekcompetitie Arnhem.

Recreanten

Agilitas heeft als enige vereniging in Arnhem een team voor volwassenen die recreatief willen volleyballen, maar nog geen volleybalervaring hebben. Bij Recreanten 1 kun je het spel leren en daarna doorstromen naar een competitieteam als je dat wilt. Ook hebben wij een seniorenteam dat niet traint, maar anderhalf uur lang onderling wedstrijdjes speelt (Recreanten 2). Beide teams trainen/ spelen op donderdagavond.

Trainingen

De trainingen worden gegeven in hal 1 en 5 van Sportcentrum Valkenhuizen. Dames 1 en Heren 1 van de Nevobo-competitieteams trainen twee keer in de week, de overige teams trainen om de week één of twee keer. De midweekteams trainen één keer per week.

Kijk bij de teams voor meer informatie en de juiste trainingstijden.