FAQ

Of ga naar de FAQ voor leden

 • Ik heb geen volleybalervaring is dat een probleem?

  Dat is geen enkel probleem. We hebben meerdere niveaus voor de jeugd om in te stromen. Ook heeft Agilitas, als enige volleybalvereniging van Arnhem, een volwassen beginnersteam waar je de basis van het volleyballen leert. Met de technische commissie zal bij aanvang worden gekeken waarin jij het beste past.

 • Hoe vaak mag ik vrijblijvend op proef trainen?

  Je mag drie keer vrijblijvend komen proeftrainen voordat je de beslissing neemt om lid te worden.

 • Waar trainen jullie?

  Wij trainen in het grootste sportcomplex van Arnhem (Sportcentrum Valkenhuizen). Het sportcomplex heeft een gezellige kantine waar velen van ons nog gezellig nazitten. Er wordt getraind in verschillende hallen, zie hier een plattegrondje.

 • Op welke avonden wordt er getraind?

  Trainingen vinden plaats op maandag en donderdag. De competitie voor de midweek is op woensdagavond en de Nevobo-competitie op zaterdag overdag of soms op vrijdagavond. Meer informatie hierover vind je op de website bij Over ons.

 • Ik wil graag een keer extra trainen is dat mogelijk?

  Als er plaats is, is dat altijd mogelijk. Je kunt deze wens aangeven bij de Technische Commissie (TC), dan bekijken zij met jou de mogelijkheden.

 • Kan ik ook alleen meetrainen met een team zonder competitie te spelen?

  Ja dat is mogelijk, neem voor meer informatie hierover even contact op met het secretariaat. (zie Contact)

 • Wie kan ik bellen om informatie te vragen over wat voor mij het juiste team is?

  Je kunt altijd contact opnemen met de technische commissie. Zij weten wat de mogelijkheden zijn en kunnen samen met jou gaan kijken wat voor meetraintraject voor jou werkt. Contact zoeken kan direct bij de Technische Commissie (TC) of via het secretariaat/contactscherm.

 • Wat voor materiaal en kleding heb ik nodig?

  Een t-shirt en sportbroek zijn de basis van je volleybaloutfit. Zoek daarnaast bij een goede sportzaak indoor volleybalschoenen uit en je kunt beginnen! Kniebeschermers zijn hiernaast een goede investering, niet direct nodig maar wel erg fijn. Bij een sportzaak zijn deze al vanaf 10 euro te koop. Natuurlijk zijn daarnaast een trainingspak, sporttas en bidon ook handig.

 • Kan ik ergens met korting volleybalmateriaal aanschaffen?

  Ja dat kan. Bij Veldman Sport in Velp en bij OLB in Arnhem krijg je als lid van Agilitas 10% korting op volleybalschoenen, kleding en accessoires.

 • Wat houdt de Midweekcompetitie in?

  De Midweekcompetitie is een lokale recreantencompetitie die om de twee weken op een woensdagavond wordt gespeeld in Valkenhuizen. Op een avond spelen ongeveer 40 teams tegen elkaar. De teams zijn gemengd (minimaal 2 dames in het veld is de eis). De wedstrijden beginnen rond 19.45 en eindigen rond 22.30. Je speelt twee wedstrijden op een avond. Deze competitie kent 4 poules die op niveau zijn ingedeeld. Een jaar kent 2 Midweekseizoenen. Een seizoen bestaat uit zes wedstrijdavonden. De eerste twee teams van de poules promoveren, de laatste twee teams degraderen. Agilitas heeft 7 midweekteams die in deze competitie spelen.

 • Is Agilitas een grote vereniging?

  Agilitas is de grootste volleybalvereniging van Arnhem met ruim 320 leden. Hierdoor is er altijd wel een team beschikbaar waar je qua niveau bij past. Ook is het daardoor mogelijk om een hoger niveau te gaan spelen naarmate je jezelf ontwikkelt. Kortom, door de grootte van onze vereniging hebben wij voor iedereen wel een team dat past, van beginners tot zeer ervaren.

 • Ik ben net in Arnhem komen wonen en wil hier ook sociale contacten gaan opbouwen. Is jullie vereniging erg sociaal?

  Jazeker! Wij krijgen jaarlijks heel veel nieuwe leden die net in Arnhem zijn gaan wonen vanwege studie, werk of om andere redenen. Gezellig sporten in teamverband is goed voor de conditie, maar zeker ook voor je sociale leven. Als nieuwkomer vangen wij je de eerste keer persoonlijk op bij de entree. Wij vertellen je alles wat je wilt weten en stellen je voor aan de teams. Het is alsof je in een warm bad terechtkomt bij onze vereniging. De spelers zijn ook erg sociaal en je voelt je waarschijnlijk meteen thuis. Daarnaast hebben wij een gezellige kantine waar je na de training of wedstrijden nog wat kan gaan drinken met je teamgenoten. Ook hebben wij een actieve evenementencommissie die veel leuke dingen organiseert en ook daar leer je mensen kennen.

 • Hoe moet ik mij uitschrijven?

  Mail naar het secretariaat voor 30 juni. Opzeggen per 31 december kan niet meer. Uitzondering voor CMV-leden.